Till startsidan   Alla artiklar   Alla videos   Alla podcasts Fondskola Ordlista

ODIN Small Cap på Aktiespararnas Stora Fondkväll – förvaltare Jonathan Schönbäck berättar om sin fond

ODIN-modellen – att investera i hållbara, högkvalitativa bolag som har en stark och sund företagskultur och som bevisat sig historiskt har varit lönsam för våra kunder. I år fyller vi 30 år.

Vår småbolagsförvaltare Jonathan Schönbäck berättar på Aktiespararnas digitala Stora Fondkvällen om sin fond ODIN Small Cap som startade den 28 januari i år. Hittills i år har fonden givit en överavkastning på 7,5 procentenheter jämfört med underliggande marknad. Vi följde liksom alla andra med marknaden ner, men det är skönt att se att våra kvalitetsbolag står sig starka.

Teknikbolaget Sinch är just nu det största innehavet i fonden. Sinch erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag, aktörer inom sjukvården samt teknikbolag. Bolaget startades under 2008 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Jonathan ger på 9 minuter en kort introduktion till sin fond.