Till startsidan   Alla artiklar   Alla videos   Alla podcasts Fondskola Ordlista

Vad är egentligen ODIN-modellen? – Erik Andrén förklarar hos Aktiespararna

Erik Andrén gästar Aktiespararna och berättar bland annat om vår investeringsmodell, ODIN-modellen, den gemensamma modell som ligger till grund för förvaltningen av alla våra aktiefonder.

Det är vårt sätt att ha en bas så att alla förvaltare kan arbeta på samma sätt. Med ODIN-modellen får du en förvaltning som grundar sig i våra tre P:n:

*Prestation – bolagen ska ha presterat historiskt och levererat en stabil vinst varje år. Vi gillar bolag som har en tillväxt, gärna en hög tillväxt, men det ska vara kvalitet i det. Gärna en bolagsledning som har ett bra track record som vi bygger på.
*Position – bolagen har en position på marknaden där de har bra förutsättningar att behålla sin lönsamhet och är unika, gärna en sk prissättare. Ett bolag som inte hela tiden pressas på marginaler utan har hittat sin nisch på marknaden.
*Pris – Vi gillar kvalitet till rätt pris. Och rätt pris får vi genom att göra en egen, fundamental analys av varje enskilt bolag. Vi bestämmer vad som är ett bra pris på bolaget. Kvalitet kan kosta lite mer och det får kosta lite mer om vi tror på bolaget på lång sikt.

Erik berättar också om vår fond ODIN Small Cap – varför småbolag har gått bättre historiskt och varför vi tycker det är så viktigt att investera i hållbara affärsmodeller.